Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Dle agentury Kantar a CT postoupí do 2. kola Danuše nebo generál a Babiš.

Ten bude jedním z uvedených kandidátů poražen.

Už je vlastně rozhodnuto a výsledky prezidentských voleb byly napsány v zákulisí ještě dřív než v dobách voleb kandidátů Národní fronty...

Takže to máte 50 na 50 a můžete si na to klidně vsadit.

Můj limit sázek je 1:10, takže i pro mne je to slušná šance k přivýdělku.

1 0
možnosti
ZH

Považoval bych za pecku, kdyby se do druhého kola Babiš vůbec nedostal a ve druhém kole by se člověk opět musel rozhodovat mezi tím či oním. Babiš jakékoliv rozhodování vylučuje, volba proti němu je předem daná. :-)

1 0
možnosti

Stěžujete si paní Westman, že se nikdo nevyjadřuje k Vaší myšlence (ekonomika dle Kate Raworth). Nedivte se, Vám se podařilo „sny“ Kate Raworth spojit se jmény Nerudová či dokonce Fischer, jakoby oni dva byli těmi naplňovately jejích„vizí“ . Jak jste k tomuhle došla, to by mne opravdu zajímalo. Chápu, že Vás mate předmluva paní Nerudové, ale senátor Fischer jako člověk jakkoli korespondující se „sny“ Vámi uvedené autorky?

Máte zjevně ráda pohádky. I stran těch „objevů“ dotčené autorky. Ne, že by nebyly pro snílky (netušící o skutečné ekonomice vůbec nic) nepřitažlivé. A ony pohádky se Vám zdají reálně možné. Nápovědu jste dostala díky panu Kounovskému a výroku amerického ekonoma Stiglitze, že ekonomika je postavena ve prospěch onoho 1% lidské populace. Ona je to půlka pravdy. Tou druhou půlkou je, že je postavena tak, aby svět živil to 1% populace především v USA. Což se dnes týká i Evropy. A právě tohle nabourává jak Čína, tak Rusko. Zkuste si někde zjistit, co to jsou pojmy jako BRICS, apod. Co vytvářejí a proč se k nim hlásí země tak sobě nepřátelské jako všechny země Blízkého východu. Např Saudská Arábie a Írán - nepřátelé na smrt. Neuvěřitelné, že. Nu, když někdo věří pohádce o boji s klimatem přes CO2, pohádku šířenou IPCC panelem při OSN na základě vědy, spočívají v prostém odhlasování „vědeckopolitických“ hypotéz zcela určitých „vědců“. Asi zase nebudete věřit, že téhle pohádce nevěří především to 1% v USA. Zkuste se pročíst přednáškami, články či diskusemi třeba tady - Michael Hudson (michael-hudson.com). To je reálná ekonomika, nikoli červená knihovna Kate Rawort. Že takto lidstvo nelze zblbnout? Ale lze.

2 0
možnosti
MW

Tady žádná diskuze nemá cenu, Zaseknutý ve své pravdě. Téměř definitivně budu volit paní Nerudovou a víte proč? Už mám dost toho mužského rigidního mužského pohledu na svět.

0 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že to tu někdo říká. Pocitově souzním. R^

0 3
možnosti
ZZ

Asi máte málo informací o kauze prodávání doktorandských titulů.

;-(

3 0
možnosti
VS

Tak D. Nerudova vyzaruje pry svetlo? Hm..... asi jak pro koho. On rudimentarni pozadavek na politika by asi byl, aby nebyl blbej..... coz se o soucasne politicke garniture vladnouci celemu Zapadu rozhodne rict neda. Mozna jich par je, ovsem slyset ani videt je moc neni.

0 0
možnosti
ZH

No, už první bod koblihy ve mně budí silné podezření, že je tu něco špatně a že se zde vylupuje další nebezpečná ideologie.

Například, pro společnost je životně důležitá kanalizace a svoz a likvidace odpadů. Čím více tu pobíhá lidí, kteří se koncentrují ve velkých sídlištích a čím více lidé produkují všemožné nepřírodní materiály, tím více roste důležitost těchto oborů a jejich kolaps může nastartovat kolaps celé společnosti.

Pokud by si tedy každý mohl sám vybírat, čemu se bude chtít věnovat, mám vážnou obavu, že k zajištění jmenovaných služeb se nenajde dostatek dobrovolníků. Nyní je k tomu přinutí nutnost se nějak živit a když nejsou schopni se uplatnit jinak, pak holt svážejí odpadky a čistí kanály.

Nerudovou vnímám jako ženu se sklony k aktivismu. K takovému tomu destrukčnímu. Narodit se o nějakou dobu dřív, nejspíš by z ní byla příkladná svazačka a pak horlivá komunistka. Takže ne, leda by skončila ve druhém kole proti Babišovi.

1 0
možnosti
MW

Prosím, přečtěte si nejprve knihu.

0 0
možnosti
AK

Pokud by vás skutečně zajímal netradiční - až protistátní - pohled na ekonomiku:

https://www.vanityfair.com/news/2011/05/top-one-percent-201105?currentPage=all

Dle mého názoru je ale zcela správný.

Vůbec nechápu, že to J.E.Stiglitzovi někdo otiskl.

Možná ve Vanity Fair vůbec obsah a závažnost článku nepochopili, jsou přece zaměřeni na celebrity, životní styl, m ́odu a pod.

Tenhle článek "Vláda jednoho procenta jedním procentem pro jedno procento" ukazuje realitu naprosto přesně. Nikde to není jinak.

0 0
možnosti
Foto

Nemala cast lidi v CR je velmi snadno zmanipulovatelna, ta bude volit toho, koho jim predhodi masmedia. Jestli to bude stacit, nikdo nevi. Ale velka snaha jiz probehla, nekolik kandidatu ani nebylo pripusteno do vyberu, pronajmy kulturnich svatostanku pro ty spravne kandidaty byly zaplaceny se vstupem zdarma pro verejnost, noticky byly rozdany, televize i internet se hemzi talkshow navozujici tu spravnou duveru tem spravnym kandidatum a ovecky konzumuji a promitaji sve nadeje do sveho wrestlingoveho favorita. To zas bude zklamani, narku, diveni a ublizenych glos, az bude po volbach, masky spadnou a prijde tvrda realita. ;-D Ja tu hru kazdopadne hrat nehodlam.

1 0
možnosti

Nerudová nebo Pavel, oba jsou symbolem války a ekonomické destrukce státu, stejně jako dnešní vláda. Nedivím se Vám , že v tom spatřujete světlo. A nejen Vy sama.

8 3
možnosti
ZD

Souhlas. Jejich volbou by se uzavřelo politické nebe naší republiky na hodně dlouho volebních období. Senát, vláda i Hrad by pak jednali ve shodě na tom nejproblematičtějším co nás trápí. Je třeba do toho hodit vidle!

3 2
možnosti
Foto

Paní Nerudová by mohla být dobrou presidentkou v klidné mírové době, v době prosperity. Hezké poštovní známky a presidentský portrét, který by visel všude, to už jsme pěkných pár let neměli. A jako reprezentantka státu - dobrá.

Žel, do míru je daleko a o prosperitě lépe pomlčet. A profese paní Nerudové? Ekonomka. U nás je ekonomů, jako kdyby je shazovali po tuctech. A je to někde vidět? Vesměs podléhají dojmu, že rozumějí všemu. Je to vidět zde na článcích a komentářích. Za dob našich studií byla VŠE považována za poslední štaci, ještě za "hnojárnou" (Zemědělská).

Co se týče stavu našeho hospodářství, tak jako technik z praxe mám dvě nutné podmínky:

-Zvýšit efektivitu (produktivitu) práce.

-Každá koruna, která za sebou nemá odpovídající hmotný nebo ideový výstup. je inflační.

Omezené pravomoci našeho presidenta mu nedovolují nějaký zásadní zásah do chodu státu. Ovšem charisma a pevný postoj může mít pozitivní vliv.

Proto volme příštího presidenta s rozvahou. K tomu nám dopomáhej zdravý rozum.

Příjemné prožití Vánoc a Nový rok lepší, než byl tento. :-)

1 0
možnosti
MW

Pane Dvořáku, prosím, přečtěte si knihu Kate Raworth. Je považovaná za absolutně přelomovou. Staví celou starou ekonomickou teorii na hlavu.

0 0
možnosti

Hmm, soustředěně jste c e l é d v ě h o d i n y pozorovala Danuši Nerudovou, a máte jasno. Přitom ještě v minulém blogu jste kritizovala fakt, že první tři kandidáti (Babiš, Pavel, Nerudová) jsou protežováni na úkor ostatních kandidátů.:-)

4 0
možnosti
MW

To, že jsou prní tři kandidáti protěžováni na úkor dalších, na tom trvám. Paní Nerudovou jsem soustředně poslouchala již třikrát:-) Nepočítám ty desítky krátkých komentářů. Pro všechny nás to přece nebyla známá osobnost. Pavel Fischer je vynikající, na tom také trvám. Naučte se už konečně, že žijema v době, kdy na věci nemáme jednoznačné odpovědi a mějte se hezky pod stromečkem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,91
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy