Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, u nás doma je momentálně venku 10 stupňů Celsia, modrá obloha a sluníčko mne láká, abych neseděl u PC a vyrazil raději do přírody. Světlo mám ale v adventním čase mnohem víc spojené s Ježíšem Kristem. Tato naděje mi je mnohem bližší než světlo, které vyzařuje Danuše. Tohle světlo volit nebudu. Možná až ve druhém kole jako menší zlo. Ale bude to hodně těžká volba...

3 0
možnosti
MW

Těžká volba to bude, ale už se na ní těším.

0 0
možnosti
AK

Jediný kandidát prohlásil, že udělá vše pro to, aby ta současná vláda skončila.

Protož si přeji totéž, nemám na vybranou a musím ho volit.

5 2
možnosti
Foto

Fakt,že nic takového udělat nemůže Vás pochopitelně vůbec nezajímá.Volte si koho chcete,ale myšlení některých lidí je hodně neskutečně zvláštní pokud to mám napsat slušně...

6 0
možnosti
Foto

Mě ta metafora se světlem už moc nebere, protože všichni mají tendenci onálepkovat svoje názory jako "světlo".

3 0
možnosti
MW

Mně jo. Světlo a naděje, to jsou moje metafory a nikdo mi je nemůže zprotivit.

1 0
možnosti
TG

T55o27m81á70š 67G46a63y26e10r

23. 12. 2022 20:41

;-)Omyl, to není obyčejné světlo - to je svatozář.....

3 0
možnosti
TG

T59o61m94á36š 25G83a48y55e41r

23. 12. 2022 20:48

P.S. V časech energetické krize každý levný zdroj světla přijde velmi vhod.

5 0
možnosti
JL

Vazena pani Magdaleno Westman. Krasny clanek na podporu pani Nerudove. Vsak vas vypis moznosti pro pani kandidatku po jenim zvloleni, je mnoho co nabizite pro mne neprijatelne. Komentar nedelam, byla by to cela kniha.

Neznam pani Nerudove mysleni jako ekonomku. Pri znalosti a rozboru jeji prace obcany CR, tak asi ne moc.

Muj pohled pro budoucnost CR ze znalosti mysleni okolniho sveta, chvilemi mne prepada uskost nemit silne jedince se spravnou kvalifikaci a take naturou, na pozicich ovlivnujici chod republiky. Ma znalost Ustavy CR moje mysleni jen utvrzuje. A take mit kandidata, ktery svoji zivotni naplni je predurcen tuto pozici prezidenta zastavat. Kandidat, ktery splnuje plne jednu vetu Ustavy

"Prezident je vrchnim velitelem brane moci".

Muj kandidat je general Pavel. Byt zvolem, doda mi klidu. Vice neni o cem psat.

1 3
možnosti
ZZ

Naše političky jsou většími jestřáby, než ti nejotrlejší generálové naší armády !

;-D

4 2
možnosti
Foto

Paní Nerudová není žádný zázrak. Její limity v kvalitě řízení jsou celkem evidentní. Pokud to tedy byly nedostatky, a ne zaplacené podvody.

Přesto mi nezbývá nic jiného, než ji ve druhém kole podpořit. Ty dva komunisty, pošpiněné STB, prostě nebudu volit a pokud by se nešťastnou shodou okolností dostali společně do druhého kole, zůstanu doma a nevolím.

2 0
možnosti
MW

Tak to jsme na tom podobně:-)

0 0
možnosti
Foto

Nevolíme světce ale prezidenta;-)

7 0
možnosti
Foto

J50a60n 59P13r67a94ž31á47k

23. 12. 2022 18:14

Zkusme to vzit postupne. Nejprve bude potreba odsunout na treti misto AB, abychom mohli pred druhym kolem v klidu premyslet, jestli je pro nas prijatelnejsi Nerudova nabo Pavel.

6 0
možnosti
JR

J56a77n 40R17á48ž

23. 12. 2022 18:21

A co mají dělat ti, pro než není jako prezident přijatelný ani komunista z roku 1989, a je jedno zda byl špion nebo bonzák StB, ani bývalá rektorka, která tvrdí že o podvodech na ji řízené universitě nic nevěděla. Jestli jsou tato individua pro Vás přijatelná, tak pro mne rozhodně ne!

6 1
možnosti
JR

J42a98n 53R93á15ž

23. 12. 2022 18:14

Jako Brňák vím, že se o podvodech s udělováním doktorských titulů zahraničním studentům na "Mendělovce" mluvilo delší dobu a vím, že to "normální" doktorandské studenty hodně štvalo.

Dá se konstatovat, že zatloukání Nerudové, že o ničem jako rektorka(!) nevěděla, se stává stejně trapným jako je zatloukání Babiše , že o Čapím hnízdě nevěděl nic.

Myslím, že by se mělo víc lidí poohlédnout po jiném kandidátovi, mimo tu médii protěžovanou trojku.

11 0
možnosti
MW

Myslím , že Čapí hnízdo s nějakými problémy na univerzitě nesnese srovnání.

2 3
možnosti
MR

Tady je spíše jiný fenomén, který začal epochu pod "vládou" pravé mozkové hemisféry od počátku 20. století, ale velký a tragický impulz dostal po 2. světové válce, kdy mnoho mužů padlo ve válce, a tak společnost se dostávala pod vliv pravé mozkové hemisféry a k tomu vývoj v rodinném prostředí směřoval z velkých generačních rodin na rodinu kde jsou dva a děti. Přišel věk feminizace školství a postupně společnosti a druhý dech zde byl v podobě zavedení hormonální antikoncepce, kde mohly ženy rozhodovat o svém životě a početí potomka. Další impulz přišel s pádem Železné opony a druhého socialismus a to EU, kde navíc od roku 2000 je politika počtu zastoupení žen v manažerských a politických funkcích, tzv. pozitivní diskriminace. Další fenomén se "podepsal" na výchově mladých generací, kde byl citelný vliv opět pravé mozkové hemisféry a dětem bylo a je dopřáváno vše a umetána cestička životem. První kolize s realitou pak přišla od mladé generace, jež vytvořilo světové hnutí Arabské Jaro a de facto rozvrátila křehký 3. svět, Afriku, Blízký východ a přišel nástup IS. a exodu do Evropy, jež opět narazil ve většinové formě na pravou mozkovou hemisféru, jednak u matky Merkelové a jednak u místních političek, kde pak byl incident o Silvestru v Kolíně nad Rýnem, kde se policejní ředitel obával jít proti starostce a zasáhnout. V této době vrcholí fenomén sociálního inženýrství od roku 89, kdy se vsadilo na prospěch mladé generace. Společnost je na pokraji úpadku, nemá lidí do běžných profesí a mladé generace jež se ujali fungování společnosti od mediálního trhu až po politiku tak neumí žít v tvrdé realitě a stojí nás to 100. miliard Kč. Pravá mozková hemisféra je evolučně přiřazena pro zrak na vnímání na dálku, tedy v celkových kvantech, z čehož pak se rozvinula psychická osobnostní forma díky pohlavním hormonům, kde pak je projevem vnímání ve formátu celku, odtud pramení sklon k duchovnosti, lásce, rodině, sociálnosti, tvořivosti, ale chybí cit pro vnímání na blízko,

0 0
možnosti
MR

ta je doménou levé mozkové hemisféry, kterou zase aktivnější mají muži, a zde je cit pro realitu, řád, autoritu, čas, hodnoty a vlastně celý svět, příroda, civilizace, planeta, je v tom to stavu. Zvláště predátorské civilizace, jež vytváří zpětnou vazbu. Zde je to Putin, ale i Čína.

Tedy v této epoše pravé mozkové hemisféry, se máme naučit a pochopit její plusy a mínusy a k čemu vlastně byla a je určena v této hormonální rovině, muž – žena – instinkty, rodina – potomstvo.

Dnes ale nejsme ani lovci, ani zemědělci, ale skrze zrušení poddanství a zavedení vzdělání vytváříme a rozvíjíme nad tím třetí rozměr. Pravá mozková hemisféra je jako kdybychom se jedním okem dívali do dálky, levá m.h. druhým okem na blízko. To je aktuální logika evoluce instinktivní, a to muž a žena, ale evoluce nás tlačí to propojit tak aby jako oči jsme vnímali prostorové, tedy duševně, s tím že vše má více projevů, perspektiv a časových dějových sledů.

Evropa je pod silným instinktivním vlivem pravé mozkové hemisféry, kde je snaha vše řídit, podchytit, vychovávat, společnost je jedna velká rodina a občané děti. Vše se zde zametává pod koberec a rozvíjí se solitérní sobecká společnost. Přitom sama společnost zde není pro jedna a na jednu generaci. Znakem tohoto děsivého stavu je to že Evropa a státy nemají svoje duševní, duchovní elity, společnost postupně není schopna bez centrálních zásahů moci zachovat aktuální standard a dochází k velkému odčerpávání hospodářských zdrojů, Evropa se stává skanzenem pro vyspělý svět.

Na mladých generacích jsme se dopustili závažného experimentu, který vrcholí, a to neschopnost žít v tvrdé realitě a zapojit se do společnosti a chodu státu.

Nestačí jen výchova, vzdělání, ale to hlavní, co vytváří osobnost a duševní rozměr a z uhlí udělá diamant, a to drsný tlak života, dát si párkrát tzv. nahubu, sáhnout si na dno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy