Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

6. 6. 2012 12:03
tak to

se hodne nepovedlo. Takove zevseobecneni je karikatura o chudych poctivcich a bohatych krutacich. To ze znate radu prachatych lemplu vas k takovemu zevseobecneni nesmi svadet. A uz vubec ne k nejakemu uspokojeni nad moralnimi kvalitami vasi malickosti.

0 0
možnosti
PB

peugeot307

6. 6. 2012 11:49
Škoda, že

článek je napsán poněkud černobíle. Mezi bohatci se jistě najde rozmanitá škála povah a charakterů, podobně jako u jejich protějšků. Přesto si myslím, že vím oč paní autorce jde. Ani já nikdy nepochopil, proč někdo během našeho krátkého lidského života má nutkavou potřebu nahromadit tolik majetku, jako by měl žít namísto jednoho životu tři. Že by tihle lidé věřili v reinkarnaci a dělali si zásoby, většinou neplatí. Když občas potkám kamaráda z mládí a ten vždy a bez náznaku úsměvu mluví jen o penězích, je mi ho líto. Nemá rodinu, většinu času běhá po hospodách a chlubí se svými výdělky. Je to jakýsi druh narkomanů, kteří se nedovedou povznést nad svou patologickou hrabivost. Jak to později s jejich životem někdy dopadá, vidíme v současné době na našich milých politicích. I já jsem si všiml jejich tváří zdeformovaných pravidelnou lží, přetvářkou a pokrytectvím. A u některých aktuálně i výrazného úleku v obličeji po Rathově zadržení..

0 0
možnosti
E

Egerie

17. 4. 2012 22:07
nerozumím...

dle vás bohatý = nečestný? ;-D (a pak logicky chudý = čestný?)

Tak to máte dobrý ;-D;-D;-D, takhle zjednodušený vnímání světa :-)...

2 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

18. 4. 2012 0:32
Re: nerozumím...

bohatý znamená hlavně hloupý

zcela logicky člověk terý svůj život věnuje vydělávání peněz je stejně "chytrý" jako člověk který svůj život věnuje holdování alkoholu nebo píchání heroinu

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

17. 4. 2012 15:03
tak jsem z toho

jelen................8-o8-o8-o

1 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 4. 2012 20:38
Re: tak jsem z toho

já taky;-D

1 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

17. 4. 2012 14:53
To je ale hloupý článek...

Něco tak povrchního a přitom nízkého jsem už dlouho nečetla.

Máte-li potřebu se k Bémovi (kerého opravdu nijak nemusím)  vyjadřovat, vyjadřujte se k jeho prokazatelným činům, ale takovéhle amatérské psychologicko/psychiatrické  rozbory někoho, koho nejspíš osobně vůbec neznáte, jsou docela nefér a eklhaft. A ty řeči na téma  kdo je bohatý, je nemravný, to je přímo na ránu.

P.S. Ad F. Zappa - miluju tyhle západní levicové intelektuály rozdávající moudra o "nelehkosti"  komunismu...

2 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

17. 4. 2012 14:57
Re: To je ale hloupý článek...

a já zase miluju východní bambulíny kteří za vrchol civilizovanosti považují plasmovou televizi a hambáč z mekdonaldu

2 0
možnosti
JL

uumaa

17. 4. 2012 14:10
Ano

Tleskám R^

1 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

17. 4. 2012 14:07
Pochopitelné, ale

trochu zjednodušené a příliš zobecněné.Vyplývá z toho, že téměř všichni mocní a bohatí jsou psychopati a tudíž pakáž, se kterou bychom my málo mocní měli pěkně zatočit a pobít.Máme tu zpátky komunismus, ale i v něm budou opět mocní a bohatší psychopati.Není z toho úniku.

Dokud budou existovat lidé, kteří nemají chuť, vůli a schopnosti dostat se mezi mocné a bohaté, či lidé kteří mají názor, že ti mocní a bohatí se mají o ně starat, musí svět zůstat takto rozpolcený.Je to v podstatě přirozený svět, lidé se vymanili z přírodní džungle a stvořili džungli novou-civilizaci a v té se potýkají dál.

1 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

17. 4. 2012 14:23
Re: Pochopitelné, ale

v 99% případů tomu tak je

0 0
možnosti
Q

QQ.

17. 4. 2012 13:26
Zajimave tema

Docela dobre napsane az na to imlicitni klise, ze zena bohateho muze musi byt automaticky neco spatneho. ... buh vi co je zac ... To vam to zlikvidovalo. Jinak promena cloveka je docela zajimava vec, meni moc, bohatsvi, slava, nemoc, uspech, neuspech, sklamani.... Pokud se jedna o P.B. Nikdy jsem neveril supermanum typu - beha, skace, leta na letadle, skace padakem, pise knihy, prezidentuje, sleza Everest, tanecnik, milenec, ... takovy ten povrchni gulasek, po horach napriklad chodi a lezou uplne jine typy lidi, ne nejaky namachrovany frajirek z radnice, pro ktereho je to spise predvolebni kampan nez zazitek z hor.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

17. 4. 2012 14:45
Re: Zajimave tema

Nikdy jsem nepochopil, co lidi na tech pustych kopcich vidi. Jeskyne, dejme tomu, hrady, ano, zajimavy klaster taktez ale jen tak jit kamenitou pustinou odnikud nikam...

1 0
možnosti
IH

misaviki

17. 4. 2012 12:54
Co si to dovolujete?

Jak si můžete dovolit napsat něco takového? Prakticky zde tvrdíte, že všichni! bohatí lidé jsou zkorumpovaní, zlí a mají rozpadlou osobnost. A na konci se ptáte, cože jsou zač jejich ženy (což zavání taky čímsi nehezkým). Co si to osobo vůbec dovolujete? Já nejsem bohatá, ani nikdy nebudu, ale tohle, co jste vyplodila, by mě nikdy ani nenapadlo. Proč posuzujete lidi podle toho, jak jsou bohatí nebo mocní? To je např. podle vás každý nebohatý člověk hloupý či neschpný? Přijde mi to jako kyselé hrozny - když už jsem neurvala pracháče, aspoň na něho nakydám hnůj a ještě přidám na jeho polovičky.

4 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

17. 4. 2012 13:02
Re: Co si to dovolujete?

jistě že to tak je autorka má naprostou pravdu stačí pozorovat svět kolem nás

peníze jsou něco jako droga a lidé kteří disponují velkým bohatstvím jsou v podstatě narkomani měli by se léčit na psychiatrii

3 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,90
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy