Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

"Křik dokáže zbořit lecjakou zeď... ale žádnou nepostaví" (J. Čapek)

Tento blog je přesně takovou ukázkou - autorka plácá páté přes deváté, v diskusi doplní, že demokracie, pokud vyhraje někdo, kdo jí nevyhovuje, je špatná a dodá, že je dcerou disidenta, takže byla pronásledovaná... to táta bojoval za vládu jedné (ovšemže jiné) strany? To asi ne.

Možná jste s blogem měla počkat, než vyprchají zbytky oslav....

13 1
možnosti
MW

Já nepíšu blogy na základě nějakého chvilkového impulzu, nýbrž po řádném studiu věcí a snaze je pochopit. Třeba něco chápu špatně, připouštím. Zatím ovšem ani jedna reakce v diskuzích nepřinesla argumetaci, která by seriózně vyvracela to, o čem píšu. Také je pro mne důležité, že moje názory jsou dlouhodobě konzistentní i to, že nejsem v zajetí černo-bílého vidění věcí, které tu bohužel převažuje.

0 0
možnosti
JS

Ten poslední odstavec je k popukání, prvně napíšete pokud, což ukazuje na fakt, že ty chvilky vůbec nemusí být tím společenstvím skutečně uvědomělých občanů vnímajících životně důležité priority a hned na to napíšete, že když neuspějí tak jsme rezignovali a jdeme do pekel;-D

Dále píšete v součtu negativ "volení lidí do nejvyšších politických pozic jako jsou Donald Trump nebo Andrej Babiš" a kde máte Junckera, Merklovou, Holandeho a další, kteří dovedli EU k brexitu, ke krachu Řecka, k enormnímu zadlužení hlavních ekonomik EU?

14 1
možnosti
RS

Merkelová dovedla k zadlužení.... Vážený pane, Merkelová měla odpovědnost především za Německo, které má už několik let za sebou vyrovnané či přebytkové státní rozpočty. Nejste trochu mimo? Co má Merkelová společného se zadlužením Francie nebo Itálie?

2 6
možnosti
JU

Žijeme v době opilosti. A stejně jako se s opilým člověkem prostě nedomluvíte, musíme tuto dobu nějak přečkat. Nepustit k moci pseudohumanisty, protože ti jsou tím nejhorším, co nás v současné době může potkat (kam se hrabe nějaký Babiš). Západ ze své opilosti dřívě či později vystřízliví a vrátí se ke kořenům. Zjistí, že cesta pseudohumanismu je slepá a hloupá, ale na nás je minimalizovat škody, které tato zhoubná ideologie páchá. Musíme odolat pokušením zavádět kvóty, cenzuru, pozitivní diskriminaci a další zvrhlosti. Nevolme kvůli Babiše různá obskurní uskupení typu Piráti, TOPka a další, abychom nahradili zlo ještě větším zlem.

15 2
možnosti
MW

S tímto názorem samozřejmě nemohu souhlasit. Můžete mi, prosím, sdělit, koho máte přesně na mysli, když píšete o psudohumanistech?

1 6
možnosti
ZB

Autorka plácá páté přes deváté! Lépe a jinak se to ohodnotiti ani nedá! RvRvRv

15 2
možnosti
MW

Nejste matematik pane Beránku, se kterým jsem se kdysi setkala na internetové seznamce. Přecejen ten náš rybník je malý:-)

0 5
možnosti
JN

Vlastně jediné co jsem po přečtení článku pochopil je to, že nerozumím řeči kmene paní, která článek napsala. :-)

12 1
možnosti
MW

Tohle beru za vtipný příspěvek k věci. Mám totiž čím dál více pocit, že ženské vidění světa není totožné s mužským.

0 6
možnosti
MK

...po přečtení Vašeho článku,je jasné,že řešení je jedině znárodnění a přechod na jiný systém než kapitalismus,který není motorem ale dusí všechny nemilionáře. Ano,když se podíváme,kolik lidí ovládá planetu je to na zhroucení.Ale jaký systém použít a jak k němu dojít. Válkou? Asi nejčastější, ale to asi nechceme....co tedy dál...

4 0
možnosti

Tato část blogu ... zformování širokého lidového hnutí za znovunavrácení morální a etické dimenze jak do podnikání tak do politiky.

Zdroj: https://westman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=740812

ukazuje na (s prominutím) určitou životní naivitu autorky blogu a zásadní nepochopení stávajícího společenského zřízení.

10 1
možnosti
SB

Doufám, že se vše bude řešit demokratickou cestou, to znamená řádnými volbami. A hlavně se bude vítěz voleb respektovat do dalších voleb. Jinak takovéto články nemají žádnou cenu.

18 2
možnosti
MW

Vážený příteli, máme tady jeden malý problém/nový fenomén, kterým si lámou hlavu světoví sociologové, politologové a další přemýšliví lidé. Do systému se dostávají demokratickou cestou lidé, kteří ho rozkládají zevnitř. Jak se ukazuje, na to jsou mechanismy liberální/zastupitelské demokracie krátké. Přece nemůžete myslet vážně, že za této situace, přijdeme jednou za čtyři roky k volbám a pak budeme jen bezmocně příhližet něčemu, co v žádném případě nechceme, ovšem nebudeme mít možnost to změnit.

1 12
možnosti
Foto

Hnutí Milion Chvilek bylo založeno za účelem nahradit Andreje Babiše nějakým klonem Miroslava Kalouska - ať už to budou Piráti, ODS, loutkový guvernér ČNB, nebo kdokoli jiný. Cíle, které jste si vysnila toto hnutí nikdy nemělo a mít nebude.

26 6
možnosti
MW

Z Vašeho příspěvku vyplývá, že snad jedinou alternativou je tady Andrej Babiš. Rozumím tomu správně?

1 9
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy