Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MW

Doporučuju si poslechnout rozhovor s panem Kmentou a Minářem. Pan Kmenta říká na začátku jednu důležitou věc, která dovysvětluje mojí charakteristiku Andreje Babiše. On dělal a dělá tzv. byznys a od konce devatenáctého století, kdy se politická ekonomie oddělila od politické filozofie a ustavila se ekonomie jako věda (Kate Raworth) vyšuměl z celé věci morální rozměr. Znáte úsloví: "Morálku do byznysu netahej". A to je jádro věci! To je také důvod, proč mu jeho voliči tolik odpouštějí. Oni jsou v malém stejní jako on a nejraději by to dotáhli tam, jako on. Obdivují ho. Chtějí si dělat ty své byznysové šolichy a každý, kdo jim to ruší a konfrontuje je s jejich svědomím, je samozřejmě nepřítel. Já bych Andrejovi Babišovi docela i věřila, že ten morálně-etický rozměr svého konání už vůbec necítí. Když totiž nějakou potřebu trvale potlačujete, nakonec vyhoří. Ty ekonomické systémy, o kterých jsem psala s sebou přinesly relativizaci všech hodnot a ekonomii a byznys povýšili na fundamentalistické náboženství. A v neposlední řadě způsobily rozmach tzv. konjunkturalismu aneb konání, kdy člověk je přesvědčen, že za všech okolností a politických systémů musí být vždycky jenom nahoře.

5 5
možnosti
RK

Pan Dvořák naznačil, že zná dva pány, co by dovedli dovést ČR k prosperitě, jak ekonomické, tak morální. I kdyby, jak by uspěli, Takových, co byli prohlašováni za záchranu republiky, za 30 let již bylo. A nejen jednotlivců, ale i celých uskupení. Třeba takové VV, např. Nebo salónní ODA. A co? pokud se i dostali do parlamentu, tak brzy zajeli do vyjetých kolejí. Nebo byli tzv. ubiti čepicemi.

2 0
možnosti
MW

To přece neznamená, že máme rezignovat na nápravu věcí.

1 0
možnosti
KD

cesi jak narod vzdy zklamali, v 39, 48, 68 a proc by to melo byt ted jine ? pekne se panovi ukloni, prohodi par reci v hospode a tim o cele skonci. mozna cesko melo zustat soucasti Rakouska, samostatnost nedava smysl, jejikoz narod nikdy nedrzel pri sobe a vzdy kapituloval

3 2
možnosti

Na rozdíl od Vás většina Čechů chápe gramatiku, ví kdy se píše velké písmeno a jak zakončit větu. Možná také většina Čechů bude mít na minulost kapku jiný názor než Vy.

6 2
možnosti
Foto

Pokud Babiš odstoupí, tak místo něj Okamura? Filip? Hamáček? Kalousek? :-D To je srandy na Nový rok, viďte!! :-)

11 0
možnosti
Foto

Vy víc lidí neznáte? Ráčíte bydlet v brdském pralese? ;-D

0 10
možnosti
PT

Čtu to opakovaně a vidím v tom, že dáma je proti parlamentní demokracii a proti kapitalismu, budoucnost si představuje tak, že ekonomiku, společnosti, životy všem budou řídit osvícené humanitně zaměřené "elity" a potom takto zachráníme sebe a celou planetu.

To je ovšem zase nám starším občanům dobře známý zmodernizovaný bolševismus, daleko nebezpečnější než ten předešlý, který dneska nepřichází z Ruska ale valí se na nás ze Západu, z USA universit, z Bruselu............. Rv

Já tedy rozhodně namísto víry, emocí, pocitů a dojmů osvícených humanitních vzdělanců, pragmatické politiky vzešlé z parlamentních voleb alá "strašlivý" Babiš, demokracii a volný trh.

Kolaps planety a naší civilizace ten nám skutečně hrozí ale nikoliv ten s kterým dneska přišli ekologičtí náboženští kazatelé, ale z přemnožení lidstva, v Africe, Indii .........a masivní tažení migrantů do EU, tohle ale nevyřeší úžasně "humánní" kavárenští intelektuálové, to musí řešit pragmatičtí politici.

21 2
možnosti

Politici nejsou pragmatičtí. Jsou jen menším zlem než to co si představuje autorka.

Mě osobně by strašně vyhovovalo losování politiků. Zrušení soutěže stran. Nebyl by to nejlepší systém, ale nějaké současné chyby by odstranil.

0 0
možnosti
MB

Tak možná, že "kauza střetu zájmů Andreje Babiše bude hned v lednu pokračovat a otevře na půdě Evropského parlamentu hlubší debatu na téma peněz v politice".

Možná, že průměrní, celoživotně profesionální politici dále posunou výklady některých pojmů a zákonů... aby mezi sebe nevpustili nebezpečně nezávislé, pragmatické a zkušené dravce (štiky do kapřího rybníků)..

Možná, že politika zůstane bezpečně v rukou rutinních žvanilů, teoretiků, zkušených leda tak v žonglování s novodobými frázemi o korektnosti a všech těch novodobých tématech..

Je to dokonce velice pravděpodobné ..protože touhy po rovnostářství (nebo spíše po tom, aby nás nikdo moc nepřevyšoval) jsou silné ..a proto ideály socialismu (jedno pod jakým názvem) jsou věčné..

Ale já tomu nefandím .. teoretizování, sociální inženýrství, přehršel dogmat, zábran a byrokracie .. to se nakonec vymstí..

16 0
možnosti
MW

Můj názor je ten, že dokud peníze z politiky skutečně nezmizí, nepůjde nic narovnat a nějaké sny o lepší společnosti zůstanou bohužel jen sny.

2 1
možnosti
JS

Babis: Ustoji. Milion chvilek: Vysumi.

15 2
možnosti
MW

Osobně si zakazuji takhle přemýšlet. Ta energie MCH by se neměla rozplynout v nic. Jestli se skutečně bude důkladně probírat Babišova kauza v EP, pak MCH na tom připisuji zásluhy.

2 6
možnosti
SB

Široká lidová fronta proti Andreji Babišovi?

To by se ti lidé nejprve museli shodnout na tom, jak si to představují po případném odstranění Andreje Babiše od moci.

Jakmile by ta údajná široká lidová fronta zavětřila, že se dostane k moci, tak by si ihned různé skupiny začaly navzájem všímat blech v kožichu navzájem.

24 1
možnosti
MW

Babiš šel do politiky také přes hnutí. Možná to bude budoucnost, ne tradiční strany, ale taková hnutí, shluky, které se na chvíli stmelí a pak zase rozdělí.

1 1
možnosti
PT

A co tedy když ne ošklivé kapitalisty, snad návrat k socialismu, znárodnění a státem řízené ekonomice. ?8-o

Ale takhle pokud se pamatuji nefungovala ani ekonomika, ani technický rozvoj a už vůbec tenhle systém nebyl schopen řešit ekologii.:-/

7 1
možnosti
MW

Myslím, že plánování už je na obzoru.

0 0
možnosti
Foto

Paní Magdaleno,

obávám se, že jste velké řadě příznivců pana premiéra zkazila vstup do Nového roku. A také bývalým i současným členům jisté obskurní partaje, která tu jak Bratrstvo kočičí pracky řádila přes 40 let, jakož i členům "tajným".

Za povšimnutí stojí jejich výrazivo: "autorka plácá páté přes deváté" a pod.

Jejich mantra je, že požadavek na odstoupení jednoho člověka znamená neuznání výsledků voleb. A to tu budete slyšet jako rachocení modlícího mlýnku. A tak diskuse s nimi je vesměs marná.

R^

3 19
možnosti
MW

To plácání pátého přes deváté mě také nejvíce zaujalo:-) A ještě to, že jsem bolševička. Je zde vidět hodně černo-bílé vidění světa a neochota podívat se na věci celostně a také je hodnotit v širší perspektivě. Njn.

1 13
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy