Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazena pani Magdaleno Westmaova. Vas clanek nadhazuje mnoho tematu k odpovedi. Neni vsak duvodem odpovidat vsemu co jste jen nakousla.

Jen jednu vasi poznamku beru jaksi v uvahu.

Nemate rada vojaka na pozici hlavy statu. Jaka naivita. Ukazka neznajici historii a take soucastnost v dnesnim svete. Jedna tretina Evropy je vedena kralem nebo kralovnou. Cela ta hlava aristokracie musi znat vojanska uskali jeste pred tim, nez se postavi do cela statu. To je dano historii a jejiho vlivu.

Demokraticky svet je velmi krehky. Kde nepusobi silna organizace statu, nastava rozkol a neduvera v systemu vedeni. Ukazkou je CR 30 let po padu rezimu minuleho. Ono to neni ani v Rakousku, Nemecku, Francii ruzove, v dusledku te krehke organizace. Nekolikrat byla ta krehkost dusledkem v to, co jiz Sokrates predpovedel, Kazda demokracie se stane po case diktaturou.

Jen jedna demokracie stale stoji v popredi celych 230 let. Je zalozena na organizaci, ktera hleda jedince na kazdou pozici ve state a necha obcany volit a vybrat si to nejlepsi jim predlozene. 8 listopadu tohoto roku je pokracovani tohoto demokratickeho systemu.

Mame dve instituce, ktere tak volime. Senat a prezidenstvi. Jsem stasten za obe dve. V senatni volbe nam obcane ukazali v Jihlave presne, proc kanidaturu jenoho odmitli. Prekrasne!! S porovnanim druhe volby pana Vaclava Klause st. Snemovnou, kdy se "hendlovalo" v zakulisi, aby volba vysla presne podle predpokladu. (podle nasi vrchnosti), dnesni system volby prezidenta je na vrcholu demokracie. Bez ohledu, ktereho kandidata jste si vybrala, pani Magdaleno Westmanova.

2 3
možnosti
Foto

Pane Limo. Ono i dopracování se k onomu ,,demo systému" trvalo ,,pár" generací, také i nějakém tom otroctví, obč. válce, ATP. SYSTÉM JE SICE NASTAVEN, PŘESTO STÁLE SEM TAM I DRHNE. JISTĚ, ŽE I TO JSOU RIZIKA DEMOSYSTÉMU;-)

0 0
možnosti
JL

Vine pane Jiroudku, mate-li pochybnosti o tomto systemu teto zeme, je treba tento system znat. Usuzuji vasi neznalost hned z vasi prvni vety. Nebylo to par generaci, ale byla to jen jedna generace. Dusledek roku 1776 by citit i v ceskem kraji, kdy cisar Josef II zrusil nevolnictvi. Robota na panskem (obmena otroctvi) byla zrusena az 1848. Je take dobre znat co prinesl ten zakladni dokument teto zeme i pro nasi zemi a pro svet.

To co bylo podepsano 1787 temi 13ti koloniemi, se dochovalo dodnes. Prvnich devet pridavku k teto Ustave mate take v Ustave CR. Celkem za tech 230 let tech pridavku ma tento dokument jen 29.

Je zajimave pozorovat tu presnost voleb kazde dva roky od te chvile schvaleni Ustavy. Pristi tyden, tedy 8 listopadu, jsou zde volby do cele nizsi komory a do jedne tretiny Senatu. Tato volba je mezi volbou prezidenta.

Pane Jiroudku, napsal jsem toho vic, nez jsem mel v umyslu. Znam podstatnou cast dejin USA se vsemi osobami spojene ve vytvoreni zakladu teto demokraticke zeme. Take detaily, ktere ovlivnily chod teto zeme po dobu tech 230 let. Rad polemizuji s protivnikem, ktery zna to, o cem se diskutuje.

Dekuji za prispevek.

0 0
možnosti
Foto

Nemáte zač. Nezpochybńuji nic. Naopak. A jen ,,lapidárně". Byli to kolonisté, a jejich potomci, kteří vybudovali USA JAKJO ,,STAVBU" na zelené louce:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy