Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Madam, havlistický není to samé co Havel. ten tzv. havlismus byl vytvořen na základě některých jeho prohlášeních, slov, vět, které mnozí omílají jak Maovu červenou knížku. Slova ne vždy mohou za to, jak se je kdo přetvoří ke svému cíli. Havlisté byli ti, kdo přelepili ten obrovský plakát na NM: "Havel je věčný". Už jen ta konotace mi vnutila starý vtip o Leninovi, "že prý Lenin je v Ječný tak jsem ho tam hledal". No a ona ta Ječná je od Muzea zrovna nedaleko. Ve své militantní nabubřelé adoraci se projevují jako hlupáci. A Drahoš je ze stejného hnízda. Stačí vidět tu klaku okolo něj. Slušný oportunista, s nepotřebnými brýlemi, který pobíral výhody za každého režimu a děkoval za ně soudruhům i nesoudruhům. Jak tohoto pána může někdo brát vážně, že se dokáže postavit mocným z Bruselu? Říká se, že když Pán Bůh dopustí, i motyka spustí, ale tady, aniž bych se chtěl rouhat, to nehrozí.

1 1
možnosti

Měla jsem v textu přirovnání islám x islamismus, pak jsem to vyškrtla. Ten fór s tou Ječnou je dobrej... Už jsem tu někomu psala, že to zjednodušení celé věci, které, tipla bych si, začali lidé okolo V.K. (kdysi jsem byla v nějaké takové skupině), kdy se ti lidé vysmívali všemu, co je spojeníé s nějakými hodnotami a on to podporoval a využíval toho. Stejně jako Miloš Zeman. Nejvíce užívané pravdolaskáři, pražská kavárna a pod. Jsou to lidi V.K., M.Z., kteří nesnesou oponenty. Chtěli by tu udávat tón donekonečna a lidé už toho mají plné zuby. Na Havla oba zmínění samořejmě žárlili a žárlí. Ta Havlova nepřiměřená adorace šla i mně proti srsti, ovšem když kokrétním osobám dnes vystavujeme účet, tak on je jednoznačným vítězem, pokud jde např. o prestiž naší republiky v zahraničí. Jemu v cizině naslouchali, jeho pokračovatelům už ne. Havel měl štěstí, že umřel. Nikdo nevíme, kde by stál názorově dnes. J.D. soudíte aniž ho znáte a všichni stále mluvíte jen o těch jeho brýlích a jiných nepodstattných věcech. Dejme mu šanci. Z mého pohledu není volbou ideální, nýbrž velmi optimální. V prvním kole jsem ho nevolila, ale teď bych si moc přála, aby tohle velmi nepříjemné období skončilo a začalo nějaké jiné. Myslím, že je a čase.

1 0
možnosti

J27o62s85e25f 45S97u64k

23. 1. 2018 12:25

souhlasím s vámi, Klaus a Zeman se vyvinuli v odporné nemorální samolibé kreatury a je třeba ukončit jejich vliv na vývoj v Česku..

3 2
možnosti
Foto

I15v52a92n 27M19a88r21e41k

23. 1. 2018 11:52

Přes veškeré úsilí, nepřesvědčila jste mě p.Westman, bohužel . ;-( Rv

1 1
možnosti

Na to nemáš mozkovnu chlapče. Přes veškeré úsilí.

3 3
možnosti

Je to velmi krásně napsáno, ale dle mého názoru a prožitku minulosti a přítomnosti jde o velmi zploštělý pohled ze strany kolektivu lidí shluknutých kolem osoby V. Havla, kterého zde zastupujete a kterého chcete oživit v postavě J. Drahoše. Starat se o sebe samého je více než sebeobětování se pro lid. To nelze popřít a argumenty jsou na straně pravicových hodnot a jednoznačně přispívají ku svobodě a solidaritě. Přehled a nadhled sebeobětování je falešným altruismem bez argumentu lásky spravedlivosti a práva. Je nutné porozumět pravici a levici, pokud chcete vyšlapávat nové třetí cesty. To byl a je ten hlavní rozpor mezi V. Havlem a V. Klausem. Ten čas cesty nemůže být pouhá eufórie v čase, ale svobodná argumentační diskuse. Toho dnes bohužel dnešní EU není symbolem. Levice je celospolečenské zlo kráčící ke smrtícím pastím. V. Klaus přes jeho všehny nedostatky a chyby si to, jako jeden z mála uvědomuje. Není to narcistické, ale je to nutné neustále se sílícím levicovým silám argumentačně připomínat.

3 0
možnosti

Máte stejný názor jako můj první muž, který je přítelem V.K. Nicméně polarizovat diskuzi na argumentaci dvou znepřátelených táborů je též obrovské zjednodušení věci. Jsem z rodiny, jejíž někteří členové se pohybovali v blízkosti Václava Havla. Někteří ho dokonce adorovali způsobem, který pro mne byl přes míru. Ovšem můj otec evengelický farář a politolog rovněž velmi pozorně naslouchal Milošovi Zemanovi. Tuhle jsme s tátou seděli a v jeden moment si říkali, škoda toho Zemana. Na jeho geopolitické úvahy nikdo nemá. Ovšem způsob jakým je prodává jsou pro nás naprosto nepřijatelné. V.K. nesedí a nikdy neseděl mému hodnotovému nastavení. Jsem žena a moje srdce bude vždycky tlouci pro ty slabší. Nejsem to já, kdo hledá třetí cestu, reflektuji jen svět, který je ve velkém pohybu a ubírá se směry pro které nám nepostačí znalosti a zkušenosti z minulosti. Mějte se hezky:-)

2 0
možnosti

Je to strašlivé dlouhé a tak jsem raději skončil u toho Klause.Opravdu vám nedochází, že ty zásadní problémy mezi Havlem a KLausem vznikaly teprve až po tom roce 91, z kterého pochází citát?

Ale, co jiného vlastně očekávat od autorkky ...můj prezident Drahoš:-)

4 4
možnosti

Dochází mi víc věcí než si myslíte.

4 0
možnosti
Foto

Od Drahoše nelze nic očekávat, pokud začne usilovat o to, aby na Hradě nebyl zapomenutým prezidentem. Bude tedy dělat totéž, co VH, VK a MZ.

Drahoš nepřináší žádnou novou naději, protože ho podporuje restituční koalice.

A hlavně by mě zajímalo, za jakou vědeckou monografii dostal titul DrSc. ?

4 4
možnosti

Dejte, prosím, člověku šanci se projevit!

2 2
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 2,65
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem. Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro všechny. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy