Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že jste to pospala a vystihla dost přesně. R^R^

Jen ten "profesor" mi nesedí, protože způsob, jakým tento akademický titul získal je podle mne výrazně nekorektní a neetický.R^

2 1
možnosti
Foto

J89i19r26i 62C98i54z

25. 6. 2019 15:35

Vazena autorko, predevsim Vami jmenovany "prof.Klaus" je puvodem Rusin z Podkarpatske Rusi, ktera drive patrila k CSR. Jeho puvod dokonale popsal pan Berwid-Buquoy ve svem blogu (nar.1941 jako Pruzinskij, v r.1943 si rodice zmenili jmeno na Klaus). Jako tradicne tuto informaci zaprel "prof.Klaus" i media. Umele vytvoreny stat CSR byl v r.1918 multietnicky, tak jako cele puvodni R-U. Podle tehdejsiho scitani bylo obyvatelstvo slozeno priblizne nasledovne: Cesi a Moravane 6,6mil, Rakusane a Nemci 3,5mil, Slovaci 2,6mil, Rusini 0,7mil, Zide 0,4mil, Madari 0,7mil dale Polaci, Chorvate, Rumuni atd. Nova tehdejsi vladnouci politicka garnitura chtela etnicky ciste Ceskoslovensko osidlene jen Cechy, Moravany a Slovaky, to byl hlavni program. Stalinistovi Benesovi se to dokonale podarilo v r.1945 etnickymi cistkami na zaklade svych dekretu (nejednalo se jen o Rakusany a Nemce, ale taky o Madary, Polaky a Zidy mluvici nemecky). Tahle historie Vam muze osvetlit, proc jsou postoje vetsiny Cechu k jakekoliv migraci zcela negativni, souhlasi se skripenim zubu jen kdyz z vychodu prijdou delnici za praci v dobe, kdy v montovnach chybi pracovni sila. Ve vetsine zapadnich zemich je priliv ruznych etnik spojeny s jejich puvodnimi koloniemi a lide tam jsou na takove veci zvykli. Maji programy, jak nove prichozi vzdelat a zapojit do spolecnosti. CR doposud neumela vyresit ani 0,2mil svych obcanu romskeho puvodu, takze nejake dalsi prichozi by zde necekalo nic dobreho a oni to vedi. USA s 326mil obyvatel jsou cele postaveny na emigrantech z ruznych casti sveta a pri sve navsteve tam jen tise ziram, jak American puvodem treba z Asie je hrdy na svou prislusnost k USA. Svym blogem se snazite o neco nepochopitelneho pro vetsinu Cechu.

1 1
možnosti

Moc děkuju. To jsem si početla a znova si věci ujasnila. Říkám si, že snad ti mladí, kteří mají možnost cestovat po světě mi třeba budou rozumět.

0 1
možnosti
Foto

Sama jste v prvním odstavci svého blogu použila slovo "přirozeně". V tom je totiž jádro pudla. Možná to nevíte, ale v ČR žije přirozeně půl milionu cizinců. Přišli sem za prací, za láskou, profesním růstem atd. Vidíte někoho kolem sebe, kdo by s tím měl problém? Já ne. Ale velký problém je, když nějakému blbovi přetopí kancelář, on vezme prapor, mávne s ním, a řekne: od teď tady máme multikulturalismus, otevřeme hranice pro všechny, nemusí mít ani pasy a víza a mezi dveřmi jim přidělíme plnou penzi ani by se o ni museli jakkoli zasloužit. Tahle imbecilita k nám přišla ze Západu, z TOHO Západu, ke kterému máme vzhlížet, užasle vzdychat a maximálně šoupat nohama, když říká, že to máme dělat tak jako oni. Tohle není přirozeně, to je sociálně-inženýrsky a naprosto mimořádně a obludně pitomě. Tohle je problém migrace a multikulturalismu, ne to, že sem přicházejí pracovat cizinci.

4 0
možnosti

Hezky jste to napsal, ale stejně příliš zjednodušeně, podobně jako Václav Klaus když popisoval svůj zážitek na té zámořské lodi, na který jsem reagovala. Nejvíce vadí to zjednodušení, které politikům vyhovuje. O problému je třeba diskutovat do hloubky, aby lidé kteří o těch věcech nepřemýšlí a automaticky věří tomu, kdo vydává své názory za jedinou pravdu, byli nuceni se zamyslet hlouběji. Václav Klaus svými projevy škodí. To je můj názor. Jinak já sleduju migraci ze všech možných pramenů, takže jsem trochu v obraze co se děje.

2 1
možnosti
Foto

Já myslím, že společnost by měla fungovat tak, aby byl maximální počet jejích příslušníků šťastný. Je skvělé, že lidé kteří jsou kosmopolitně založeni dnes mají možnost vycestovat a žít kde chtějí a s kým chtějí, popřípadě si do svého okolí někoho pozvat a zaučit je životu v české kotlině.

Stejně tak by ale měli mít právo na šťastný život také ti tradičnější, kteří chtějí prožít život mezi svými, tj. mezi lidmi, kteří sdílejí jejich postoje, hodnoty, návyky a kulturu.

Základem takového uspořádání by měla být (i vámi zmíněná) přirozenost. Tedy nechat lidi, ať si hledají to své štěstí tak, jak uznají za vhodné. Někdo tradičně a někdo moderně. Přirozená migrace prostřednictvím rodinných či přátelských vztahů, popřípadě z místní poptávky po pracovní síle, je úplně jiné kafe než toužebný sen nějakého sociálního inženýra, který o dva tisíce kilometrů dál vyplňuje ve své prosklené kanceláři kolonku s kvótami.

Toho centrálně řízeného pokroku už snad bylo dost.

4 0
možnosti

Pěkné. :-)

Dovoluji si upozornit na takovou drobnost - píše se "čtvrtinového Súdánce", nikoliv "čtvrtečního". Čtvrteční jsou noviny. :-)

2 2
možnosti

Gratuluji, že vám harmonie kultur v osobním životě vychází. Ale předpokládám, že to je na základě dobrovolnosti;)

Experiment zvaný multikulturalismus, ale dobrovolný není. A pod vlajkou této naivní a bezohledné ideologie jsme se na mnoha místech naopak dopracovali k růstu mezietnického napětí. K eskalaci nenávisti a násilí.

Až zde v Evropě nastanou občanské války, vzpomeňte si co jste se tady kdysi snažila obhajovat...

6 1
možnosti

Já nic neobhajuju. Já konstatuju, že svět je v pohybu. Nejsem naivní. Mám za sebou život v Jižní Africe.

4 0
možnosti

..... předci byli Moraváci, já su Moravák, moja hraběnka je z Moravy, děcka aj vnuci sou Moraváci,- ....... doufám, že to není nic proti ničemu a všechno je v pořádku;-D!

4 0
možnosti

Myslím, že už by to chtělo kapku nové krve:-)

1 2
možnosti

P46a24v24e92l 47P68o20n63e17c

24. 6. 2019 20:04

> Věci se seběhly zcela přirozeně, nejsou dílem nějakých kosmopolit

Tomu snad nikdo nebrání, hrozbu však představuje politický mulitikulturalismus pojatý jako business za peníze daňových poplatníků.

6 0
možnosti

Jo a přesně to je, když na výletní lodi pracují Filipínci, Indové, Malajci... POLITICKÝ MULTIKULTURALISMUS:-D:-D

0 0
možnosti
Foto

Kdyby jen prof. Klaus nepostřehl, co uvádíte v posledním odstavci! Ono je toho mnohem víc.

R^

7 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1684x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem. Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak jsem ji deset let vykonávala. Kniha má 232 stran, 119 odkazů a 150 obrázků a podle některých hodnocení, je čtivá, inspirativní a krásná. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro všechny. A nejen jako léčebná metoda, ale je účinná i jako  prevence duševních obtíží.

Více na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy