Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážená paní autorko, předpokládám, že nastíněné otázky myslíte naprosto vážně. Kdybychom na všechny dokázali odpovědět a problémy vyřešit, nemuselo by se už lidstvo o nic snažit a tudíž by zaniklo. Nicméně se na ně pokusím odpovědět tak nějak po svém. Na presidenta jsem nekandidoval, takže tím nemohu nic zkazit. Doufám, že mě pochopíte. Pokud ne, omlouvám se.

1. Životní podmínky se v podstatě nemění, jen mírně oscilují. Jinak platí Cimrmanova termodynamická věta: v naší energetice bude mít největší význam peřina.

2. Problém chudoby a bohatství? Statistický průměr říká, že je to OK.

3. Korekci populačního vývoje vyřeší všeobecný třísměnný provoz.

4. Jde o to, které západní země myslíte. Třeba ve Venezule to udržitelné není.

5. Zachování světového míru zajistí pouze vynález ještě strašnější zbraně, než je vodíková bomba a podobné vercajky.

6. Každá podpora rozvojovým zemím je neefektivní. V horku se prostě dělat nedá.

7. Živočišné druhy ubývají od samého vzniku života. Umíte si představit, jak by to tu vypadalo, kdyby nám tu ještě běhali dinosauři a podobné potvory? To chcete zastavit evoluci?

8. Kořeny současného terorismu jsou přirozené, lidi jsou zkrátka pacholci. Já bych terorismu zakázal.

9. O kultivaci kreativity se už jednou pokusili, když nevzali Hitlera na výtvarnou školu. A víte, jak to dopadlo.

2 0
možnosti
Foto

10. To je v rozporu s bodem 3. I když na druhou stranu, když nacpete lidi všemožnými léky, tak to nepřežijí. Čímž zaniknou i nemocní a choroby. Otázka je cynická.

11. Latentní potenciál každého jednotlivce je dán velikostí hlavy. S tím těžko hnete. Ale čtením blogů na iDNES se dá rozhodně zvýšit. Pokud z toho hlava nerupne.

12. Zatím jsme se dopracovali k umělé polointeligenci. Na celou budeme potřebovat umělé polointeligenty dva. Transhumanismus tu docela funguje, podívejte, kolik lidí miluje své auto.

13. Civilizace se v podstatě nemění už nejméně deset tisíc let. Zdokonaluje se pouze technika, ale lidi jsou pořád stejní darebáci. Ve spisku starém pět tisíc let stojí: "děti neposlouchají svých rodičů a každý chce napsat knihu". Platí to stejně, jen místo knihy chce mít každý profil na FB či jiném nesmyslu.

14. To už vyřešil Švejk: "... kdyby byl každej chytrej, bylo by na světě tolik moudrosti, že by z toho každej druhej zblbnul." Navrhuju rozpočítat se. První!

15. Přežití lidského druhu nejvíce ohrožují lidi. Nejvíce politici a autoři blogů.

P.S. Vidíte, že na to stačí jeden starý dědek, který strčí do kapsy celou akademii věd - a se stejným výsledkem.

Hezký den všem.

1 0
možnosti
MS

Na takové otázky nelze pochopitelně spatra odpovědět. A když je zašlete e-mailem, vrhne se na ně hejno poradců, takže se nic o názorech, či rozhledu kandidáta nedozvíte. Asi tak.

2 0
možnosti
Foto

Paní autorka si nejspíše příliš neuvědomuje kompetence prezidenta České republiky. Ony "nejzásadnější otázky" by měly být spíše kladeny člověku ucházejícím se o funkce ředitele zeměkoule.

5 0
možnosti
MW

Všichni se budeme muset těmito otázkami zabývat. Inspirovala jsem se mimo jiné velmi zajímavým textem jednoho oxforfského profesora, který zformuloval 17 výzev pro 21. století.

1 0
možnosti
VK

Asi byste si mela precist ustavu;-)

1 0
možnosti
PK

Myslím si o sobě , že mám slušný vzdělaní a tři jazyky k tomu, ale tento test bych nezvládl...tak snad bych to mohl zkusit v příštím životě:-P

1 0
možnosti
Foto

Pokud by náš prezident měl možnost opravdu ovlivňovat témata, která zmiňujete v těch otázkách, tak by to fakt byl polobůh.

5 0
možnosti
MW

...to není pravda, všichni se tím budeme muse zabývat!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 4,94
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy