Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

peugeot307

5. 3. 2012 10:41
Milá paní Westman,

já, ač muž, Vám tleskám proto, že mám z některých z nás mužů stejný pocit. Je zajímavé jak ti, kterých se to týká se vždy odhalí v diskusi. Není řešením si skutečnost nepřiznat, jako není ostudou si přiznat, jak to teď prostě je. Nevidí to jen ti, kteří to z různých důvodů vidět odmítají, či jsou rozumově či citově zcela otupělí. Ale jak jsem pochopil, o těch je Váš pěkný příspěvek. Díky za něj.:-):-)

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

20. 2. 2012 22:38
až budete hledat nos, je mezi očima

jednostranné, bez vtipu. :-) škoda mám rád chytré i provokující ženy. Tohle ale jen voní nějakým komplexem. :-) muži jsou v podstatě fajn, jen jste na to ještě nedošla. Když zklamaná holka hraje intelektuálku, chybí tomu to krásné ženské kouzlo :-)

0 0
možnosti

labea

21. 2. 2012 13:20
Re: až budete hledat nos, je mezi očima

...nechci se vas nijak dotknout, jen jsem se rozhodla vam odpovedet. Muj manzel je pro mne absolutne vsim. Byla bych ochotna dat svuj zivot za jeho, tak moc ho miluji. Prala bych vsem zenam najit osudovou lasku jako jsem ji nasla ja. Neni to snadne, zasvetila jsem jejimu hledani doslova cely svuj zivot, ale umru s pocitem, ze ta Velka laska mezi muzem a zenou existuje, jen pro ni oba potrebuji dozrat.

0 0
možnosti

dva mraky

20. 2. 2012 22:17
Umele problemy

Ty fenomeny popisovane v clanku jsou zarazeny vetsinou nespravne. Jde daleko vice o obecne psychologicke potize nez o neco tak neurciteho jako muzska identita. Muj deda byl pravy muz, tvrdy patriarcha, ktery ovsem pracoval pro blaho sve milovane rodiny. Tak ten mel porekadlo: Cim vic se s h**nem malujes, tim vic smrdi" A to by od neho byl cely proslov k problemu krize muzske idnetity.

0 0
možnosti

domácí zvíře

16. 2. 2012 17:11
Téma je to zajímavá,

ale článek by byl mnohem stravitelnější, kdyby se nesoustředil pouze na krizi mužské identity, a nebyl psaný takovým tím pseudointelektuálským, přemoudřelým, konfrontačním stylem. Krize identity je patrná, ale zdaleka se netýká pouze mužů. Ženská identita je nahlodaná přinejmenším stejně, a není to o nic menší problém.

Jinak ten nápad s povinným "zasvěcením" dospívajících chlapců by nebyl v principu špatný, ale navrhované provedení se mi zdaleka nelíbí. Doporučuji knihu "Výchova kluků" (Steve Biddulph) - nabízí mnohem lepší alternativy.

Nicméně přidávám karmu - ve srovnání s jinými články se tohle alespoň snaží něco konstruktivně řešit R^

1 0
možnosti

Renatus Karmín

16. 2. 2012 15:25
Ještě

jsem se nesetkal s mužem, který by pociťoval krizi identity. Zdá se tedy, že se nejedná o objektiní jev, ale pouze o sujektivní pocit téměř výhradně žen. Ženy si vybojovaly vypuštění ze zoo do divoké přírody a diví se, že je to tam divoké.

1 0
možnosti

parnassius

16. 2. 2012 15:02
Tísícípadesátý článek na stejné téma,

dokonce není ani originální. Dámy, začněte u sebe, vyřešte si otázky, které souvisí s krizí ženské identity 21.století a hlavně se zamyslete nad vztahy, které máte se svými syny a vnuky, pak teprve koukejte přes plot. Je velmi pravděpodobné, že při zkoumání sebe sama a ostatních žen z vašeho okolí přijdete na spoustu odpovědí ještě dříve, než se začnete zabývat muži.

4 0
možnosti

Slušný člověk Kvítek Koranda

20. 2. 2012 22:02
Re: Tísícípadesátý článek na stejné téma,

No jo, kamaráde, když ženské sebe samy zkoumají neustále a nepřetržitě, a k čemu docházejí :-/? Vidí dokonalost samu a že za všechno mohou ti hnusní chlapi. A ty, co si vezmou cizince, vidí za vším zlem české muže. Nejdřív z nich 40 let dělaly hadr na podlahu a dnes kňourají, že MUŽI NEJSOU!!

0 0
možnosti

QQ.

16. 2. 2012 13:59
Polovicni pravda

je vetsinou horsi nez vylozena lez. Vas clanek postrada to podstatne. Souvislost a zkoumani veci, ktere jsou neoddelitelne spolecne, tak jak jsou spolu navzajem provazene. Neni plus, kde neni minus. Neni muzu tam, kde nejsou zeny. Neexistuje krize muzske identity tam, kde neni krize zenske identity. Moderni zena nema nic spolecneho s nicim, po cem vetsina muzu touzi - nevari, neuklizi, nestara se o domacnost, nechce a nerodi deti, neni ani citliva ani chapajici, neni lojalni k rodine, nema muze rada, muzi nedava nic z toho ,po cem on touzi. Nabizi jen maso a kosti vymenou za penize. Muzi vazne nevi co delat s osobou, ktera je jako plivajici kobra z rozbiteho teraria, bytost ktera je nikdy nebude mit rada, ktera chce jen inkasovat penize. Ano - mate pravdu - chtelo by to klastery, kde se budou vychovavat muzi, ale proboha k cemu, kdyz nemame klastery na vychovu zen a muz, ktery opusti muzsky klaster zadnou zenu nenalezne a bude potkavat jednu slapku za druhou????

4 0
možnosti

labea

16. 2. 2012 14:13
Re: Polovicni pravda

...ja s vami naprosto souhlasim, o zenach jsem zatim nepsala, teprve se na to chystam. Já mám pro muže od dětství slabost, proto mi neni jedno,  co se s nimi děje.

0 0
možnosti

iff23

16. 2. 2012 12:35
trocha zakladu evolucni biologie

clovek se odlisil od opice mimo jine tim, ze zustal po cely zivot v juvenilnim stadiu. teda ve stadiu uceni, hledani, badani a neustalych her. a mate pravdu, muz ma vsechny tyto vlastnoti mnohem vyraznejsi nez zena, jedna z pricin jeho uspesnosti.

0 0
možnosti

Nina Krásná

16. 2. 2012 12:51
Re: trocha zakladu evolucni biologie

ale tou věčnou adolescencí trpí dnešní mladé ženy přinejmenším stejně - nekonečná nuda, neustálá touha po změně, "adrenalinu", zábavě, promrhání života cestováním, "duchovní" vývoj od buddhismu přes islám k jehovismu - to jsou jenom příklady symptomů úpadku evropské společnosti a ženy se na tom podílí stejně jako muži. Autorka prostě vidí jenom jednu stranu.

1 0
možnosti

uhllik

16. 2. 2012 12:26
Prosím o dovysvětlení

Jak souvisí krize mužské identity s požadavkem monogamie?

0 0
možnosti

Ladislav Jílek

16. 2. 2012 12:08
Jsem muž a souhlasím s vámi

Většina mužů (především ti, co nedospěli) vaše názory odmítne. Neznám však příčinu ani lečbu. Jen bych podotkl, že svou roli hraje to, že polovina chlapců vyrůstá bez otce, případně otec bývá doma jen na skok. Svoji roli hraje i to, že chlapci se zabývají počítačovými hrami a sledováním dobrodružných filmů, kde zpravidla nejde o vyzrálé mužské osobnosti.

1 0
možnosti

Renatus Karmín

16. 2. 2012 12:14
Re: Jsem muž a souhlasím s vámi

Příčina je jasná - volební právo pro ženy. O té doby to jde se vším jaksi z kopce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 4,94
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy